trafic.ro ranking

trafic.ro Stirile Nutritionist Cluj.Ro: ianuarie 2012 | Nutritionist Cluj

Ştiri IANUARIE 2012

Ştiri Nutritionist Cluj.Ro: ianuarie 2012. Evenimente: Cluj, Romania, 2012. Stiri legate de sistemul de sanatate din Romania, stiri despre evenimente cu impact asupra populatiei.


17 ianuarie 2012. Arafat revine.

Dr. Raed Arafat revine pe postul de subsecretar de stat, postul fiind “eliberat” de catre Dr. Andrei Georgescu. Raed Arafat mentioneaza in conferinta de presa ca presedintele Traian Basescu  l-a sunat, si ca motivul pentru care a plecat in urma cu exact 7 zile, nu mai este de actualitate, proiectul de lege la care s-a referit presedintele Basescu fiind retras. Autoritatile au inceput sa apara la televizor.

15 ianuarie 2012. A 4-a zi de proteste in Romania.

Realizatorul TV Mircea Badea se află în rândul mulţimii din Piaţa Universităţii.

14 ianuarie 2012. Proteste spontane în Bucureşti.

Protestul spontan din Piaţa Universităţii din Bucureşti a urmat celor 2 zile de proteste naţionale din preajma demisiei lui Raed Arafat. Motivele protestelor au avut iniţial legătură cu tentativa de modificare a legii sănătăţii urmată de demisia lui Raed Arafat, însă motivele menţionate ulterior de participanţi sunt nivelul de trai, corupţia, hoţia, tăierea salariilor şi celelalte măsuri de austeritate. (>>detalii pe CNN). La protest s-au strigat lozinci precum “Libertate”, “Jos Băsescu”, “Demisia”, “Vrem să trăim”, “Singura soluţie: incă o revoluţie”, “Iesi afara, javra ordinara” sau “Nu vă fie frică, şi Băsescu pică”. Nu lipsesc din dicţionarul manifestaţiilor termeni: ‘dictatură’, ‘Ceauşescu’, ‘SMURD’, ‘Raed Arafat’, ‘sistem de sănătate’. Ciocnirile dintre jandarmi şi manifestanţi s-au soldat cu 20 răniţi transportaţi la spital, dintre care 5 jandarmi. (>>>detalii pe Jurnalul.Ro). In evenimente sunt citate ca si contributori retelele de socializare, in particulare Facebook.

13 ianuarie 2012. Retragere proiect legea sănătăţii.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut retragerea proiectului de reformă a sistemului de sănătate, ca urmare a opoziţiei opiniei publice. (>>>detalii).

12 ianuarie 2012. Demitere Dr. Tudor Ciuhodaru.

La 2 zile de la numirea în postul de consilier onorific, post special conceput cu ocazia scandalului Arafat-Băsescu, Dr. Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost demis din funcţie. Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie a declarat: “nu pot să ştiu de ce ministrul sănătăţii a luat această decizie” (>>>detalii). Dr. Andrei Georgescu, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a fost numit subsecretar de stat în locul rămas liber prin demisia lui Raed Arafat.

10 ianuarie 2012: Demisie Dr. Raed Arafat.

Dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD, şi-a dat demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Demisia a venit la o zi după o discuţie telefonică televizată, în care preşedintele a intrat în dialog în direct cu Dr. Raed Arafat, invitat la emisiunea lui Emil Hurezeanu de la Realitatea TV. În discuţia telefonică, preşedintele a menţionat câteva opinii cu privire la organizarea sistemelor de urgenţă din Europa şi rolul statului şi privatului, menţionând că Arafat „are puncte de vedere stângiste, conform cărora doar statul trebuie să fie în sistemul de urgenţă”, şi a menţionat anumite elemente din proiectul de lege de reformă a sănătăţii propus de guvern, şi, aflat, la momentul discuţiei, în dezbatere.  >>> fragment video din emisiunea televizată cu dialogul Băsescu-Arafat. La scurt timp după demisie, semnată în următoarele ore de primul ministru Emil Boc, ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau (UDMR) a declarat că medicul Tudor Ciuhodaru va fi consilierul său onorific pe probleme de urgenţă.FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters