trafic.ro ranking

trafic.ro Psihologia motivaţiei în relaţia medic-pacient | Nutritionist Cluj

Psihologia motivaţiei în relaţia medic-pacient

Cuprins: conferinţă Andy Szekely despre relaţia medic-pacient, Sanofi-Aventis, Junior Club, Sibiu, 2011

 

Am avut plăcerea să asist la un training pe teme de public speaking, psihologia persuasiunii şi branding, în cadrul unui simpozion medical organizat la Sibiu. Invitatul, Andy Szekely (www.andyszekely.ro) a vorbit, în calitate de trainer pe domeniul comunicării, despre modalităţi practice de construire a unei bune relaţii medic-pacient în funcţie de anumite tipare motivaţionale ale pacientului.

Câteva din temele discutate în cadrul conferinţei au fost: tipurile de personalitate şi implicaţii în funcţie de raportarea la obiective şi/sau calea către obiectiv: tiparul procedural şi tiparul opţional, tipuri de motivaţie şi modalităţi de implementare a cunoaşterii acestor tipare în cadrul consultaţiilor: motivaţia prin filtru intern/extern (cu asocierea fundamentală între filtrul intern şi calitatea de ‘expert’), modalităţile de motivaţie prin apropierea de scop versus evitarea inconvenientelor (cu menţiuni cu privire la importanţa dublării gândirii pozitive de o gândire preventivă).

Un capitol aparte a fost dedicat vorbitului în public şi modalităţilor de stabilire a unei relaţii constructive între vorbitor şi audienţă.

Temele prezentate se subscriu unui domeniu intitulat programare neuro-lingvistică (NLP).

 Autor: Dr. Adrian Copcea @NutritionistCluj.Ro. Publicat: 12/06/2011FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters