trafic.ro ranking

trafic.ro Echipa Asteco în dialog la şcoala Elf | Nutritionist Cluj

Echipa Asteco în dialog la şcoala Elf

Echipa de specialişti a clinicii Asteco a avut un dialog cu părinţii şi copiii prezenţi la întâlnirea din 21 octombrie 2011 de la şcoala Elf din Cluj-Napoca. Discuţia a durat aproximativ o oră, în care, după o scurtă prezentare a activităţilor centrului medical şi a taberei Copil Sănătos, organizată de Asteco în vara acestui an, părinţii au adresat întrebări şi au primit răspunsuri de la specialişti.

Tematica principală a discuţiilor a fost nutriţia copilului, un domeniu care a devenit dificil în contextul modern al invaziei noţiunilor de nutriţie în mass-media. Am răspuns întrebărilor concrete referitoare la modelele de mic dejun, combinaţiile de alimente (un subiect care, în zilele noastre, are parte de o atenţie exagerată în populaţia României), tipuri de grăsimi sănătoase şi nesănătoase, impactul colesterolului alimentar asupra sănătăţii, ponderea corectă a ouălor, şi multe altele. Dialogul a continuat, în mod firesc, cu modalităţile de implementare a sfaturilor acasă, unde se întâlnesc adevăratele dificultăţi, în relaţia părinte-alimentaţie-copil. Din acest context au făcut parte şi referirile la dificultăţile de a convinge copiii să aibă o alimentaţie sănătoasă, dificultăţi care au foarte multe în comun cu dificultăţile noastre, în general, de a identifica elementele unei alimentaţii sănătoase. Deşi sunt bine cunoscute beneficiile fructelor şi legumelor, părinţii au dificultăţi în a convinge copiii să le consume într-o cantitate adecvată. Din acest punct al discuţiei, a devenit clar că nu atât elementele tehnice ale unei alimentaţii corecte sunt importante, ci mai ales aspectele psihologice ale comportamentului alimentar şi ale relaţiilor de familie. De aceea, uneori sunt necesare strategii speciale, probate în timp, pentru a implementa măsuri utile pe termen lung. Echipa de psiholoage a subliniat că tendinţa de a “păcăli” copiii să consume anumite alimente nu este constructivă pe termen lung.

Întâlnirile se vor reedita, pe teme dinainte stabilite şi în formule restrânse pentru a acoperi domenii de interes în educaţia pentru sănătatea copilului, desigur la cererea părinţilor interesaţi. Mulţumim şcolii Elf pentru invitaţia făcută!

Echipa Asteco

www.astecomedical.roFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters