trafic.ro ranking

trafic.ro ALTE ANTIDIABETICE ORALE | Nutritionist Cluj

ALTE ANTIDIABETICE ORALE

Principalele antidiabetice orale sunt prezentate în detaliu în rubrica: MEDICAMENTE: FORUM, OPINII, PROSPECTE, în primul subcapitol: antidiabetice orale.

Acestora li se adaugă:

1. BYETTA (exenatid). Byetta nu este prezentată pe nutritionistcluj.ro la “alte antidiabetice orale”, datorită faptului că această clasificare este depăşită. Deşi, oficial, Byetta este întregistrată în nomenclatorul farmacologic la “antidiabetice orale”, administrarea este INJECTABILĂ, motiv pentru detaliile despre Byetta sunt prezentate în subcapitolul “alte antidiabetice”. La data redactării acestui articol (25 aprilie 2011) este singurul tratament injectabil pentru diabet în afara insulinelor.

2. ALTE SULFONILUREICE. Alte sulfonilureice, care nu au fost prezentate pe nutritionistcluj.ro sunt: glipizid GITS (GLUCOTROL XL), gliquidona (GLURENORM), şi formele cu eliberare normală de gliclazid. Întrucât sunt prezentate doar medicamentele “cap de serie” (în general medicamentele originale), celelalte denumiri ale medicamentelor generice nu sunt menţionate decât în lista de antidiabetice orale disponibile în România.

3. ALTE BIGUANIDE. Datorită faptului că toate recomandările din ghidurile internaţionale prezintă o singură biguanidă (metformin), cealaltă biguanidă utilizată (rar) în România şi prezentă pe lista medicamentelor compensate din 1 aprilie 2011: buformin (SILUBIN) nu este prezentată în detaliu.

4. MEGLITINIDE. Întrucât repaglinida, sub forma produsului original (NOVONORM) nu figurează pe lista medicamentelor compensate din 1 aprilie 2011, această clasă şi medicamentul original nu figurează, în prezent, pe pagina antidiabetice orale: forum, opinii, prospecte. Odată cu revenirea pe lista de medicamente compensate şi gratuite, Novonorm va fi prezentat în detaliu. În prezent, pe listă figurează un medicament generic, care poate fi utilizat la pacienţii aflaţi anterior în tratament cu Novonorm.

5. ALTE PREPARATE. În prezent, alte preparate disponibile în farmacii şi utilizate de pacienţii cu diabet, se pot administra fără reţetă, fiind suplimente sau tratamente naturiste. Aceste preparate pot fi luate, la iniţiativa pacientului sau a medicului, alături de medicaţia prescrisă de medicul diabetolog, dar NU în locul tratamentului de bază. Un exemplu de supliment utilizat de persoanele cu diabet este DIAVIT, un concentrat natural din fructe de afin (Vaccinum myrtillus) şi cătină (Hippophea Ramnoides).

Autor: Dr. Adrian Copcea @NutritionistCluj.Ro :::26.04.2011  • angelica ::: comentariu pe forum :

    MEGLITINIDE. Întrucât repaglinida, sub forma produsului original (NOVONORM) nu figurează pe lista medicamentelor compensate din 1 aprilie 2011, această clasă şi medicamentul original nu figurează, în prezent, pe pagina antidiabetice orale: forum, opinii, prospecte. Odată cu revenirea pe lista de medicamente compensate şi gratuite, Novonorm va fi prezentat în detaliu. În prezent, pe listă figurează un medicament generic, care poate fi utilizat la pacienţii aflaţi anterior în tratament cu Novonorm.
    CARE ESTE ACEL MEDICAMENT GENERIC INDICAT DACA AI FOST TRATAT CU NOVONORM ANTERIOR?

  • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

    @Angelica. Pe lista de medicamente compensate din 1 iulie 2011 figureaza un singur medicament generic care contine substanta activa din Novonorm (repaglinida). Acesta se numeste REPAGLINIDA FARMAL, cu dozaje de 0.5, 1, 2 mg. Pe lista de compensate, de la adresa cu care inchei acest comentariu, este la pozitia 166-177. Aici este toata lista de medicamente compensate si gratuite: http://www.casmm.ro/pdf/ordin582_01.07.2011.pdf

FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters