trafic.ro ranking

trafic.ro INSULINA | Nutritionist Cluj

INSULINA

Cuprins: lista insulinelor din România, denumiri insuline, dispozitive de administrare: stilou, pen, 2011. 

Tratamentul cu insulină este singura modalitate de tratament în diabetul zaharat tip 1 şi diabetul gestaţional cu valori ale glicemiei care nu pot fi normalizate prin regim alimentar. În diabetul zaharat tip 2, tratamentul cu insulină este necesar în situaţia în care anumite antidiabetice orale sunt contraindicate sau dozele de antidiabetice orale sunt maxime, dezechilibrul glicemic este major, sau există afecţiuni care obligă (temporar sau definitiv) la alegerea insulinei ca tratament, în cele mai multe situaţii afecţiuni ale ficatului, rinichilor sau sistemului cardiovascular. Ca orice tratament, insulinoterapia are ca rol reducerea riscului de complicaţii, şi, desigur, o viaţă mai bună pentru persoana cu diabet. Deşi insulinoterapia este percepută ca un semn de “gravitate” a diabetului, diabetul tip 2 tratat cu insulină nu este nici mai grav nici mai puţin grav decât diabetul to[ 2 tratat fără insulină, singura diferenţă este că tratamentul cu insulină este cea mai bună variantă pentru pacient la momentul respectiv, aşa cum au fost în trecutul pacientului antidiabeticele orale care (încă) puteau menţine glicemia la valorile dorite.

Lista preparatelor de insulină în România în 2011, alfabetic:

Actrapid

Apidra

Humalog

Humalog Mix 25

Humalog Mix 50

Humulin N

Humulin R

Insulatard >>> detalii retragere Insulatard in Romania

Insuman Comb 25

Insuman Comb 50

Insuman Rapid

Insuman Basal

Lantus

Levemir

Mixtard 30

NovoRapid

Dispozitive de insulină în România în 2011, alfabetic:

ClickStar

Flexpen

HumaPen

KwikPen

NovoPen

Optipen

Optiset

Seringi 100 UI/ml

Solostar

+Pompa de insulină

Autor: dr. Adrian Copcea, medic specialist diabetolog, Cluj-Napoca
Publicat: 9 mai 2011 @NutritionistCluj.Ro • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Mihaela. In diabetul tip 1 tratamentul cu insulina este permanent, medicamentele nu au efect in diabetul tip 1. Partea care trebuie bine gestionata in diabetul tip 1 este latura psihologica, de-a lungul tuturor etapelor vietii, partea cea mai dificila este acum si inca cativa ani, in adolescenta. In perioada de maturitate, aspectele psihologice se aseaza altfel.

 • maria ::: comentariu pe forum :

  tratament cu humalog de 50

 • Raluca ::: comentariu pe forum :

  Buna ziua.Sotul meu are diabet de 2 ani de zile.In primul an cand i-au facut testul de diabet doctorii i-au spus ca are diabet de tip 2 si a inceputul sa ia pastile,valoarea glicemiei era destul de buna.Dupa un an a facut testul la alt doctor si i-au spus ca este diabet de tip 1 si trebuie sa inceapa tratament cu insulina.De atunci valoarea glicemiei a crescut si nu este delicious buna.Ce sa facem?EU cred ca poate i- a tratament gresit,dar acum niciun doctor nu vrea sa ne asculte cu lux de amanunte si zice ca trebuie sa ramane la insulina.

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Raluca. Pacientii cu diabet merg la medicul lor care le da reteta si ii consulta. Cei nemultumiti de tratament sau felul cum decurge urmarirea se pot muta la un alt medic diabetolog, exact asa cum se schimba si medicul de familie. Tratamentul cu insulina sau medicamente trebuie ajustat pana glicemiile sunt bune, dar asta o poate face doar medicul care ii da reteta si care il urmareste.

FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters