trafic.ro ranking

trafic.ro Stirile ProTV: gravidele nu pot manca oricat | Nutritionist Cluj

Ştirile Pro TV: Pofte de gravidă


Sursa:
http://stirileprotv.ro
 

Reportajul titrat “Pofte de gravidă” realizat la Cluj-Napoca si prezentat la Ştirile Naţionale ProTV din 2 martie 2011 (Andreea Esca), a exemplificat anumite alimente care, consumate în cantităţi mari în sarcină, pot conduce la o greutate mai mare decât cea dorită. Gravidele din reportaj au menţionat printre alimentele care au condus la o creştere ponderală mai mare decât cea dorită: pizza, fructele şi prăjiturile. Opiniile medicale, din două domenii complementare în situaţia creşterii ponderale în sarcină, s-au referit atât la riscurile medicale ale unei creşteri excesive în greutate (Prof. Dr. Florin Stamatian, ginecologie) cât şi la câteva tipuri de alimente “capcană” în perioada sarcinii (Dr. Adrian Copcea, specialist nutriţionist). După cum am prezentat pe larg pe NutritionistCluj.Ro, în articolele legate de alimentaţia în sarcină (capitolul III, ‘Nutriţia de-a lungul vieţii’), creşterea normală în greutate în timpul sarcinii recomandată este în majoritatea situaţiilor între 6 şi 16 kilograme. Gravidele cu obezitate la începutul sarcinii nu ar trebui să aiba o creşţere ponderală mai mare de 8 kilograme, în schimb pentru gravidele slabe (IMC sub 20 kg/mp), chiar o creştere de 16-18 kilograme este considerată normală. (detalii în articolul “alimentaţia sănătoasă în sarcină)

Reportaj Pro TV (video): http://stirileprotv.ro/csid/sarcina-si-fertilitate/nutritionistii-gravidele-nu-pot-manca-oricat-daca-vor-o-sarcina-usoara.html

Alte interviuri medicale: Aparitii recente in mass-media

Publicat: 03/03/2011 ::: www.NutritionistCluj.Ro ::: website oficial Dr. A. CopceaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters