trafic.ro ranking

trafic.ro Nutriţionistul Adrian Copcea despre ceai şi cafea la Transilvania Live | Nutritionist Cluj

Nutriţionistul Adrian Copcea despre ceai şi cafea la Transilvania Live

Emisiunea TV ‘Ora de sănătate’, difuzată pe postul clujean Transilvania Live în 21 ianuarie 2012, a avut ca temă ceaiul şi cafeaua. Realizatoarea Narcisa Chiorean a solicitat opinii cu privire la avantajele şi dezavantajele ceaiurilor şi cafelei celor 2 invitaţi: Dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist la Centrul Medical ASTECO din Cluj-Napoca şi Dr. Monica Maria Paşcalău, competenţă în apifitoterapie (foto).


Temele abordate s-au referit în principal la avantaje şi dezavantaje ale diferitelor tipuri de cafea şi ceai,  modalităţi de consum, contraindicaţii şi precauţii. Anumite teme abordate au generat opinii divergente. Specialista apifitoterapeută s-a pronunţat împotriva consumului de cafea, considerată de Monica Paşcalău “toxică pentru ficat”, a îndulcitorului aspartam, considerat “toxic pentru creier”.


Foto: Dr. Adrian Copcea la ‘Ora de Sanatate’
televiziunea Transilvania LIVE, Cluj-Napoca

Doctorul Copcea a menţionat avantajele consumului de cafea, inclusiv datele cu privire la prevenirea diabetului zaharat tip 2, a bolilor neurodegenerative – boala Alzheimer, specificând şi doza optimă de cafeină pe zi, situată în jurul a 100-150 miligrame de cafeină. De asemenea, medicul nutriţionist a specificat categorii de persoane cărora li se fac recomandări specifice cu privire la consumul de ceai şi cafea: gravidele, persoanele cu anumite afecţiuni cardiovasculare (tulburările de ritm), afecţiuni ale sistemului nervos, inclusiv atacurile de panică, depresia, insomniile, anumite boli digestive, osteoporoza. De asemenea, persoanele cu anemie prin deficit de fier nu trebuie să consume ceai verde sau cafea în preajma administrării suplimentelor de fier.

Multe alte aspecte medicale explicate şi în emisiunea de televiziune sunt prezentate pe larg în articolelel semnate doctor Adrian Copcea pe siteul personal www.nutritionistcluj.ro.

Publicat: 21 ianuarie 2012 @NutritionistCluj.RoFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters