trafic.ro ranking

trafic.ro Doctor Oz despre Avandia si diabet | Nutritionist Cluj

Doctor Oz despre Avandia si diabetul zaharat


Foto: doctoroz.com

Emisiunea Doctor Oz prezentată în 09/03/2011 pe postul românesc Euforia TV a cuprins un capitol dedicat diabetului zaharat tip 2, şi, în mod particular medicamentului Avandia, care a fost retras de pe piaţa din Europa (inclusiv Romania) în anul 2010.

Doctorul Mehmet Oz l-a invitat în emisiune pe Steven Niessen, autorul cercetării din 2007 care a stat la baza retragerii medicamentului Avandia (rosiglitazona). Cardiolog la Cleveland, Niessen a explicat de ce riscul de infarct miocardic, crescut de medicament, nu poate fi anulat de faptul ca rosiglitazona scade glicemia, prin simplul fapt că persoanele cu diabet sunt tratate nu pur şi simplu pentru scăderea glicemiei, ci pentru protecţia împotriva complicaţiilor. În acest context, un medicament care creşte riscul pentru o complicaţie a diabetului (infarctul miocardic numărându-se printre complicaţiile macrovasculare ale diabetului) nu se justifică.

În emisiune s-au prezentat cifre elocvente privind prescripţia de rosiglitazonă, menţionându-se că, în prezent, in Statele Unite, 600.000 de pacienţi sunt în continuare în tratament cu Avandia (care nu a fost retrasă în Statele Unite), şi, mai mult, că în 2006, medicamentul Avandia a fost cel mai prescris antidiabetic oral din Statele Unite.

Mai mult, în prezent există 12-13 clase terapeutice pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, prezentate în diferite articole pe NutritionistCluj.Ro, si care pot reprezenta o alternativa la rosiglitazona, la pacientii care se aflau in tratament cu acest medicament.

>>>mai multe despre retragerea medicamentelor Avandia şi Avandamet in Romania

>>> antidiabetice orale disponbilie în România

Publicat 09/03/2011 ::: NutritionistCluj.Ro ::: website oficial al Dr. A. Copcea • mariana ::: comentariu pe forum :

  Buna ziua domnule doctor
  Ma framanta si pe mine o…chestiune.
  Citisem undeva pe net un articol in care se facea un clasament al medicilor ce prescriu cele mai scumpe tratamente. Pe locul doi era un medic de la “Paulescu” (are printre pacienti si multe VIP-uri) care spunea ca atata timp cat lui nu i-a impus cineva un plafon nu vede de ce ar prescrie medicamente ieftine facand astfel “prostitutie medicala”. Nu am pus degeaba ghilimelele, chiar l-am citat. De atunci ma obsedeaza chestia asta. Adica medicamentele ieftine se prescriu pacientilor fara… pedigree?
  Cu noi, astia, plebea, se poate face prostitutie medicala ? Eu iau Glucophage XR 500, o tableta seara. Pe cutie scrie 15,28 RON. Din punct de vedere al glicemiei imi face bine , nu trec de 100, dar stau si ma gandesc acum , de ce nu e bun daca e ieftin?
  Poate exprimati un punct de vedere. Doar in Bucuresti nu au plafon medicii la retete gratuite? Daca eu mi-as cumpara medicamentele(daca s-ar putea)din tara sau de aiurea , care ar fi medicatia ideala? Poate ne scrieti un articol despre ultimele cercetari , descoperiri in domeniu…se vorbeste ca ar exista tratament pentru vindecare dar stiti….conspiratiile companiilor farmaceutice pentru a nu pierde asa sursa de castig. Ce parere aveti , avem vreo sansa , sau singura e sa-l tinem in frau cat putem?

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  O intrebare excelenta! Voi dedica un capitol aparte acestui subiect, este foarte complex, si puneti niste probleme extrem de importante, si extrem de bine. Nu voi comenta capitolul la care va referiti si pe care il cunosc, intr-adevar plafonarea tratamentelor in diabet nu este reglementata nicaieri in lume, nu doar in Romania. Pe de alta parte, si un medicament scump poate fi mai putin eficient, si unul ieftin foarte eficient, depinde foarte mult de organismul pacientului cu diabet, si de experienta medicului. Glucophage este produsul original, este cel mai prescris preparat de metformin in Franta, deci nu aveti niciun motiv sa va ganditi la alte variante. Voi continua raspunsul, cand voi avea un mic ragaz. Va multumesc mult pentru intrebare!

 • mariana ::: comentariu pe forum :

  Si eu va multumesc pentru atentia dumneavoastra. Astept cu nerabdare continuarea raspunsului , dupa cum spuneti.
  Toate bune

 • mariana ::: comentariu pe forum :

  va rog frumos, domnule doctor, se poate lua “anticarcel rapid” plicuri, are impact mare avand doar 4 grame? Putem diminua putin consumul de paine sau alte alimente ce contin carbohidrati?

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @mariana. Nu cunosc acest produs, dar daca spuneti ca are in continu 4 grame de glucide, atunci impactul este minor; painea ar trebui redusa cu 8 grame, ceea ce nu inseamna practic nimic.

 • mariana ::: comentariu pe forum :

  multumesc
  intreg continutul pliculetului e de 4 g
  si daca ar fi zahar pur ma gandesc ca e putin
  inca o data , multumesc

 • elena ::: comentariu pe forum :

  Buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti daca stiti ca ar fi adevarata scaderea glicemiei in urma consumului de napi (se pare ca a fost o emisiune a doctorului Oz, in acest sens) si daca se gaseste faina de napi.
  Multumrsc.

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Elena. Nu am nicio experienta cu napii, nici nu stiu despre aceasta faina.

 • Tene Florinel Sandu ::: comentariu pe forum :

  Am diabet tip doi. Medicii din Cluj nu-şi mai dau deloc intersul de diabetici. Ne lasă pe medicii de familie. De la un timp parcă nu mai am aer, înghit aer şi oftez ce înseamnă, am 71 ani

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @D-l Florinel. Aceste simptome nu sunt tipice pentru diabet, medicul de familie va poate indruma catre un specialist in bolile sistemului respirator (PNEUMOLOG) pentru a lamuri care este cauza acestei probleme. Uneori pot fi cauze respiratorii, cardiace (inima), uneori tiroida. NU este o situatie in care sa fie implicat diabetul, din cele spuse de Dvs. pe aceasta cale.

FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters