trafic.ro ranking

trafic.ro Despre agricultura ecologica la Transilvania Live | Nutritionist Cluj

Despre agricultura ecologica la Transilvania Live

Emisiuni TV nutritie: Dr Adrian Copcea, specialist nutritionist, la Transivlania Live Cluj-Napoca – emisiunea Punctul pe zi , in direct, ora 19.00. Tema: Agricultura Ecologica. 21 martie 2012.


Foto: Dr. Adrian Copcea, Conf. Ilarie Ivan, Ing. Piroska Lorincz


Emisiunea TV ‘Punctul pe zi’ din 21 martie 2012, realizată de Dana Berinde la postul Transilvania Live din Cluj-Napoca, a avut ca subiect agricultura ecologica. Am fost invitat în platou alături de Conf. Ilarie Ivan, specialist în agricultură şi Ing. Lorincz Piroska, director la Ecoinspect – firmă de certificare a produselor agricole ecologice. Prin telefon au intervenit, de-a lungul celor 55 de minute de emisiune: Nicolae Banc, producător agricol, şi Prof. Dr. Cornel Man de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Între  subiectele emisiunii s-au numărat: criteriile de stabilire a calităţii ‘bio’ sau ‘eco’ a unui aliment, motivaţia preţului crescut a acestor produse, diferenţele dintre produsele ‘din piaţă’ şi produsele ecologice, circuitul şi calitatea produselor agricole în România şi în Uniunea Europeană, şi, nu în ultimul rând, avantajele pentru sănătate şi locul în nutriţia sănatoasă al produselor eco.


Am exprimat în emisiune o opinie, susţinută de intervenţia profesorului Cornel Man, că alegerea alimentelor ecologice nu înseamnă obligatoriu şi o alimentaţie perfectă. Am subliniat şi că alegerea alimentelor a devenit o intervenţie de responsabilitate, prevenirea unor probleme de sănătate cu un preţ mai scump la achiziţia unor alimente mai bune însemnând de fapt o cheltuială mai mică comparativ cu preţul plătit pentru afecţiunile datorate unei alimentaţii nesănătoase. Retoric s-a formulat şi întrebarea: “poţi cumpăra sănătatea?”, în raport cu care, aşa cum o ştim ca medici, prevenţia unor afecţiuni este întotdeauna mai ieftină decât tratamentul lor (diabetul zaharat cu complicaţiile lui, obezitatea cu consecinţele ei cardiovasculare, articulare).

Autor: Dr. Adrian Copcea
Medic specialist nutriţionist la Centrul Medical Asteco >>>detali Centrul Medical Asteco
Publicat: 22 martie 2012 @NutritionistCluj.RoFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters