trafic.ro ranking

trafic.ro Ce-ar fi fost... | Nutritionist Cluj

Ce-ar fi fost…

EDITORIAL

Astazi un om s-a aruncat de la balconul Parlamentului. Strigand ‘Libertate’. Reactionand la taierea cruda de salarii, ajutoare, pensii, speranta, decenta. La “criza” profunda in care politicienii vorbesc linistiti la microfoane despre vieti despre care nu au nici cel mai mic habar, si pe care le distrug dintr-o semnatura.

O tara in care presedintele lipseste linistit de la ziua nationala, de parca n-ar fi putut filma 5 minute de discurs precum muzicienii care nu reusesc sa se prezinte la premiile muzicale. O tara plina de “mamicute si bebelusi”, doctori care gresesc 80% din diagnostice, homosexuali (20%, cu scuze ulterioare), pensionari pardon asistati social, “bugetari” ce se hranesc din truda privatilor, si privati ce platesc in gol pentru un stat luat mereu prin surprindere de propriul job. O tara plina de miliardari, aero-taxi, “bolizi”, regi ai soselelor virtuale, si in acelasi timp, de spitale in care se plimba gandaci, caini, muribunzi neajutorati, in timp ce “demnitarii” se trateaza linistiti in strainatate. O tara de pacienti fara medici.

Astazi un om a sarit cu o resemnare cruda. Fara cel mai mic gest de aparare. Spre o fractura faciala ce il transforma, simplu, in omul fara fata. Romanul fara fata, ca noi toti. Cel din care se strang banii pentru bolizi, Ferrari (cu cati R s-o scrie…), si pentru conturi ce pot hrani linistit 10 generatii, dar care nu sunt niciodata suficiente…

Se intampla in romania. Cu r mic. Micsorat. Infimizat.

Nu mai suntem vinovati. Ni s-a luat de pe umeri vina, la fel cum nu eram vinovati nici pe vremea lui Ceausescu. Ce sa faci, sa te autotrimiti in puscarie, la canal? Nu, taceai. Asa si acum, am inceput sa tacem. E o tacere generalizata, inumana. Se taie salarii. Liniste. Se taie pensii. Liniste. Se inchid spitale Linsite. Resemnare. Miorita.

Si ce-ar fi fost daca erau ceilalti? Ar fi fost mai bine?…Si cu stupida enigma vom ramanea forever. Sa inghitim orice, ca poate ar fi fost mai rau. In aceeasi logica in care mogulii, in loc sa-si inmulteasca veniturile de 5 ori pe vremea lui Base si le-ar inmultit de 10 ori, asa spune folclorul, iertand teparii fara tepe…

Si atunci, liniste. Liniste si teroare. Teroarea saraciei, teroarea fricii. 

O iluzie numita libertate ne-a bantuit 20 de ani. Nu poti fi liber daca nu ai nicio putere. Si nu mai avem nicio putere.

La revedere libertate. Daca va mai fi vreo revedere…

P.S. Clipul este disponibil pe  www.bazaconii.com:

LINK: http://www.bazaconii.com/2010/12/aruncat-de-la-balconul-camerei-deputatilor.html

 FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters