trafic.ro ranking

trafic.ro Testare gratuita a glicemiei la Cluj, de Ziua Diabetului | Nutritionist Cluj

Testare gratuita a glicemiei la Cluj, de Ziua Diabetului 2011

De Ziua Internationala a Diabetului, luni, 14 noiembrie 2011, persoanele din Cluj-Napoca isi pot verifica GRATUIT glicemia, pe loc, in 3 locatii din Cluj-Napoca: Centrul Medical ASTECO (strada Constantin Brancusi nr. 105), mallul Polus Center, si sediul Partidului Social Democrat din Piata Avram Iancu. Evenimentul este realizat prin parteneriat intre Centrul Medical ASTECO, USL Cluj si Asociatia Studentilor Farmacisti.

Diabetul zaharat este o boala cronica depistata, adesea prin testarea de rutina, in cadrul analizelor periodice, a nivelului zaharului in sange, numit glicemie. Cresterea glicemiei peste limitele normale, situate intre 70 si 110 mg/dl pentru ora 08.00, si in afara perioadei de sarcina, poate semnala un diabet zaharat, sau stari prediabetice, cu risc crescut de diabet zaharat. O particularitate a acestei afectiuni este frecventa mare a cazurilor asimptomatice, majoritatea persoanelor cu diabet semnaland la consultatie absenta oricarui simptom. Lipsa simptomelor nu inseamna insa si lipsa bolii sau a riscului de complicatii, de aceea pacientii care au avut, chiar si o singura data in timp, o valoare crescuta a glicemiei, sunt indrumate sa isi verifice periodic situatia si sa se prezinte la medicul specialist pentru stabilirea diagnosticului si controale periodice.

Diabetul ignorat poate duce la complicatii, in special in sfera cardiovasculara, de aceea persoanele la care s-a luat in discutie suspiciunea unui diabet zaharat trebuie sa discute cu un medic specialist diabetolog, care poate indica pentru diagnostic diferite testari: glicemie venoasa, test de toleranta la glucoza (glicemie provocata) sau dozarea hemoglobinei glicozilate (HbA1c). Datele obtinute sunt corelate si explicate pacientului, pentru a lua cele mai bune masuri pentru sanatate in viitor. Masurile indicate in diabetul zaharat nu se refera strict la mentinerea glicemiei in valorile dorite, ci la reducerea globala a riscurilor legate de sanatate pentru fiecare persoana in parte. Deopotriva sunt indicate, persoanei cu diabet zaharat, un regim alimentar echilibrat, tratamente pentru scaderea glicemiei (antidiabetice orale sau insulina), activitate fizica, mentinerea sub control a tensiunii arteriale si a grasimilor din sange (colesterol, trigliceride), si, nu in ultimul rand, reducerea stresului si renuntarea la fumat.

Autor: dr. Adrian COPCEA, medic specialist diabetolog @nutritionistcluj.ro
Centrul Medical ASTECO, Cluj-Napoca, Str. Constantin BRANCUSI nr. 105
Cabinet diabetologie in contract cu Casa de Asigurari CLUJ
>>>detalii cabinet diabet Dr Adrian COPCEA, centrul ASTECO, Cluj

>>>fotografii campanie diabet Cluj-Napoca, noiembrie 2011: Polus Mall si Centrul ASTECO  • Diabetmag ::: comentariu pe forum :

    In data de 14 noiembrie 2011 sarbatorim impreuna Ziua Mondiala a Diabetului. Cu aceasta ocazie deosebita te asteptam in magazinul nostru online. Diabetmag iti ofera 14% reducere la toata gama de produse. O singura zi, ocazie unica. Nu rata sansa. Peste 450 de produse la preturi taiate cu 14%.

    Cumparaturi la un click distanta. Diabetmag – pentru o viata dulce fara zahar.

FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters