trafic.ro ranking

trafic.ro Ziua Europeană împotriva Obezităţii 2011 | Nutritionist Cluj

Ziua Europeană împotriva Obezităţii 2011

Cuprins: Ziua Europeană împotriva Obezităţii, Cluj-Napoca, 21 mai 2011.

Se apropie Ziua Europeană Împotriva Obezităţii 2011 (ZEIO sau EOD, European Obesity Day 2011). Motto-ul evenimentului din acest an este “STOP YO-YO!”, un mesaj pe care îl cunoaşteţi din numeroase articole publicate pe NutritionistCluj.Ro. Pledoariile împotriva dietelor, explicaţiile medicale pentru eşecul pe termen lung al dietelor, campania şi editorialele “Spune NU dietelor!” semnate doctor Adrian Copcea, sunt teme principale ale siteului NutritionistCluj.Ro, cel mai amplu site redactat de un medic specialist nutriţionist din România, lansat în 2010 cu ocazia Zilei Europene Împotriva Obezităţii.

European Obesity Day: Stop yo-yo!

La al doilea an de existenţă, Ziua Europeană împotriva Obezităţii a fixat ca motto “Stop yo-yo”, pentru a încerca să sensibilizeze populaţia cu privire la pericolele pentru sănătate cauzate de curele de slăbire nesupravegheate medical, care duc în peste 90% din cazuri la o creştere impresionantă în greutate, la finalul dietelor (efectul ‘yo-yo’). Obezitatea este o boală responsabilă anual pentru 1 milion de decese pe mapamond, şi este şi principalul factor influenţabil pentru prevenirea unor boli acute şi cronice cauzate sau agravate de obezitate: boli cardiovasculare, diabet zaharat tip 2, boli articulare, cancere, litiază biliară, sindrom de apnee în somn etc. 

Ziua Obezităţii 2011 la Cluj

Cu ocazia Zilei Europene Împotriva Obezităţii 2011 în Cluj-Napoca vor fi organizate sâmbătă, 21 mai 2011, în Piaţa Unirii, evenimente publice dedicate promovării mişcării şi alimentaţiei sănatoase. Evenimentele sunt organizate de Primăria Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Universitatea Cluj (‘U’ Cluj), Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Cluj, Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Iuliu Haţieganu’ Cluj-Napoca, şi Federaţia Română de Diabet zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice. Între invitaţii şi organizatorii evenimentelor se numără Adrian Hădean, blogger culinar şi Prof. Dr. Nicolae Hâncu, care va organiza şi o sesiune ştiinţifică în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, conform anunţului făcut de primarul Sorin Apostu, citat de CityNews.Ro.

NutritionistCluj.Ro susţine Ziua Obezităţii la Cluj, 2011.

În următoarea săptămână, în partea din dreapta sus a paginii de Internet va figura bannerul oficial al evenimentului, prin a cărui accesare se deschide pagina oficială ObesityDay.Eu.

Să spunem şi noi STOP, alături de colegii europeni, efectului yo-yo! Cum? Prin mişcare, alimentaţie sănătoasă, şi, mai ales, prin evitarea dietelor.

Autor: dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist
Publicat: 15 mai 2011 @NutritionistCluj.Ro

SURSE SI LINKURI UTILE:

Greutatea oscilanta si efectul yo-yo

ObesityDay.Eu: pagina în limba română

CityNews.Ro: Clujenii, invitaţi la sport de Ziua Obezităţii

Calculator online pentru Indicele de Masa CorporalaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters