trafic.ro ranking

trafic.ro Campania Copil Sanatos | Nutritionist Cluj

Campania Copil Sănătos

Obezitatea afectează tot mai mulţi copii. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii 17% dintre copii sunt afectati de o forma de obezitate, si 4 din 5 copii supraponderali pot  deveni adulti obezi.

E mai usor sa prevenim obezitatea decat sa o tratam, astfel Centru Medical Asteco a  lansat campania copil sanatos din 15 decembrie 2010. Campania isi propune sa vina in ajutorul copiilor, deoarece pana la varsta adolescentei problemele legate de obezitate pot fi tratate, copilul ducand o viata sanatoasa.

Copilul are probleme de greutate sau tulburari metabolice? Pas cu pas vom reusi, impreuna, sa depistam, prevenim si sa tratam obezitatea.

Pasul 1: Consultatia medicala integrata  Echipa medicala Copil sanatos evalueaza starea de sanatate a copilului. Pe parcursul a 60 de minute, copilul va fi consultat de echipa medicala formata din:

-medicul pediatru-nutritionist care face o evaluare completa a starii de sanatate a copilului, identificand cauzele surplusului de greutate.

-psihologul clinician care ofera  suportul psihologic si moral atat copiilor, cat si parintilor;

-kinetoterapeutul care face o sedinta demonstrativa, ocupandu-se de exercitiile fizice si sporturile pe care va trebui sa le practice copilul;

Pasul 2: Efectuarea analizelor necesareLa sfarsitul evaluarii medicale integrate, echipa va face recomandari pentru efectuarea analizelor de sange sau a consultului endocrinologic, daca este cazul. Recoltarea si interpretarea rezultatelor sunt gratuite, dar costul in sine al analizelor se plateste.

Pasul 3Comunicarea rezultatelor – echipa medicala Copil sanatos va comunica, in urma primirii rezultatelor analizelor, planul integrat de recomandari referitor la alimentatie, efort fizic si comportamentele sanatoase vizavi de alimentatie si de relatiile pe care le poate stabili copilul.

Autor articol: Echipa Copil Sănătos

Publicat: 08/02/2011:::NutritionistCluj.Ro :::website oficial Dr. A. CopceaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters