trafic.ro ranking

trafic.ro Consecintele consumului de mezeluri | Nutritionist Cluj

Consecintele consumului de mezeluri

Consecintele unui consum mare de mezeluri, cu atat mai mult cu cat sunt mai diferite de carne, in starea bruta pe care o cunoastem, pot fi:

1. Obezitate – cu toate complicatiile ei (ateroscleroza, boli de inima, hipertensiune arteriala,  diabet zaharat tip 2, tulhburari hepato -biliare, deformari osoase etc).

 2. Carente de vitamine si minerale.

 3. Cresterea alarmanta a riscului de cancer, in primul rand de stomac si colon, dar procente semnificative se inregistreaza si pentru san, prostata, pancreas.

Chiar in cazul in care nu se consuma cantitati foarte mari, riscul se cumuleaza, iar efectele nedorite apar inca de la varste fragede. De exemplu, un studiu efectuat in SUA a demonstrat o crestere a riscului de tumora cerebrala la copiii ale caror mame au consumat in perioada de sarcina mezeluri.

Ingrijorator este faptul ca mezelurile sunt intens promovate la posturile de televiziune si, de cele mai multe ori, “eroii” sunt copii ; la fel cum, in multe gradinite si scoli care au adoptat sistemul “semiinternat”, aceste produse se regasesc aproape zilnic in alimentatia copiilor nostri. 

Se pot gasi solutii pentru a exclude aceste alimente macar din alimentatia copiilor, prin cresterea consumului de fructe si legume, de cereale integrale si lactate si, bineinteles, de carne proaspata. 

<<< Sunt sanatoase mezelurile in alimentatia copilului?

<<< Ce ingrediente contin mezelurile?

AUTOR: Dr. Delia Chira, medic specialist pediatru ::: www.pediatrucluj.blogspot.com
Articol din seria COPIL SANATOS ::: o initiativa a Centrului Medical Asteco, Cluj-Napoca

Publicat: 22/02/2011 :::NutritionistCluj.Ro::: website oficial Dr. A. CopceaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters