trafic.ro ranking

trafic.ro Sunt sanatoase mezelurile in alimentatia copilului? | Nutritionist Cluj

Sunt sanatoase mezelurile?

ARTICOLE INVITATE ::: COPIL SANATOS ::: NUTRITIE PEDIATRICA

Sunt sanatoase mezelurile in alimentatia copilului?

Aceasta este intrebarea pe care si-o pun tot mai multi parinti atunci cand oscileaza intre a-i da copilului la scoala un sandvis cu salam sau sunca sau un fruct.

Pentru ca sunt tot mai prezente in alimentatia copiilor si, ce este mai ingrijorator, in alimentatia sugarilor si copiilor cu varste sub 3 ani, am ales sa abordam acest subiect. Este una din marile greseli care se fac, poate, si datorita faptului ca sunt acceptate de catre copii, iar parintii sunt fericiti ca acestia mananca cu pofta. Mai mult, multi parinti folosesc aceste mezeluri pentru a inlocui portiile de carne care sunt atat de necesare copiilor; atentie nu putem pune un semn de egalitate intre carne si mezeluri.

Cele mai folosite la copii sunt crenvurstii si parizerul, produsele care sunt si cele mai nocive. De multe ori vedem pe eticheta “crenvursti din piept de pui”, insa, daca citim cu atentie compozitia, vom constata ca procentul de piept de pui este aproape nesemnificativ.

>>> Ce ingrediente contin mezelurile?

>>>Consecintele consumului de mezeluri

AUTOR: Dr. Delia Chira, medic specialist pediatru ::: www.pediatrucluj.blogspot.com
Articol din seria COPIL SANATOS ::: o initiativa a Centrului Medical Asteco, Cluj-Napoca

Publicat: 22/02/2011 :::www.NutritionistCluj.ro::: website oficial Dr. A. CopceaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters