trafic.ro ranking

trafic.ro Rujeola: diagnostic şi profilaxie | Nutritionist Cluj

Rujeola: diagnostic şi profilaxie

Diagnosticul rujeolei

Diagnosticul porneşte de la constatarea manifestărilor clinice ale rujeolei, confirmarea diagnostică putându-se face prin izolare virală sau serologică. Izolarea virală este dificilă şi nu este de uz curent. Diagnosticul serologic se poate face prin evidenţierea creşterii în dinamică a titrului IgG sau prin prezenţa IgM într-un singur ser, unde se utilizează reacţia de neutralizare, inhibarea hemaglutinării, fixarea complementului, imunoflorescenţa şi testul imunoenzimatic (ELISA).

Prevenirea rujeolei (profilaxia)

Principala metodă de prevenire a rujeolei este vaccinarea. Similar cu alte infecţii, şi pentru rujeolă se poate apela, concomitent, în raport cu circumstanţele epidemiologice şi de mijloacele disponibile, la măsuri de prevenţie generală, specială şi specifică, însă prevenţia specifică ocupă practic în prezent, întregul spectru prevenţional. Administrarea vaccinului cu virus viu atenuat poate oferi o imunitate de lungă durată. Vaccinul produce o infecţie blândă sau inaparentă, lipsită de contagiozitate şi un răspuns al anticorpilor similar celui din infecţia naturală.

<<< Rujeola (pojarul): ne vaccinăm copiii sau nu?

<<< Infecţia cu virusul rujeolei

>>> Rujeola în România şi pe plan mondial

>>> Perspective şi chestionar pentru părinţi

>>> completaţi chestionarul privind opinia Dvs. în legătura cu vaccinarea antirujeolică

Autor: Asist. Univ. Dr. Voidăzan Toader Septimiu
Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş
Catedra de epidemiologie

 

Publicat: 12/03/2011 :::@NutritionistCluj.Ro :::website oficial Dr. A.CopceaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters