trafic.ro ranking

trafic.ro Perspective şi chestionar pentru părinţi | Nutritionist Cluj

Perspective şi chestionar pentru părinţi

Deşi s-a discutat mult despre posibilitatea eliminării/eradicării rujeolei până la sfârşitul mileniului trecut, lucru considerat ca fiind perfect posibil cu ajutorul vaccinurilor existente, un prim obstacol în calea eradicării bolii este acumularea de copii susceptibili în timp, chiar şi în ţări cu programe de imunizare de rutină puternice şi acoperire vaccinală înaltă. Un alt obstacol este reprezentat de schimbările în epidemiologia bolii, fiind recunoscut faptul că rujeola nu mai este doar o boală a copilăriei, ci şi a adolescenţilor şi/sau adulţilor tineri. Există şi alte câteva obstacole majore în eradicarea rujeolei, care nu sunt de natura tehnică ci de natură perceptivă, politică şi financiară.

Având în vedere faptul că unele studii făcute până acum nu arată deloc siguranţa trivaccinului ROR iar uneori se vorbeşte despre acest vaccin ca şi sursă a multor boli cronice, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi şcoala de Studii Doctorale a conceput un chestionar privind atitudinea părinţilor faţă de rujeolă şi faţă de vaccinarea antirujeolică. Acest chestionar are ca rol evaluarea atitudinii părinţilor faţă de vaccinarea anti-rujeolică, şi fiecare răspuns al dumneavoastră contează.

<<< Rujeola (pojarul): ne vaccinăm copiii sau nu?

<<< Infecţia cu virusul rujeolei

<<< Rujeola: diagnostic şi profilaxie

<<< Rujeola în România şi pe plan mondial

>>> completaţi chestionarul privind opinia Dvs. în legătura cu vaccinarea antirujeolică

Autor: Asist. Univ. Dr. Voidăzan Toader Septimiu
Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş
Catedra de epidemiologie

Publicat: 12/03/2011 :::@NutritionistCluj.Ro :::website oficial Dr. A.CopceaFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters