trafic.ro ranking

trafic.ro Proteinele si suplimentele alimentare | Nutritionist Cluj

Proteinele si suplimentele alimentare

GHIDURILE USDA 2010: PROTEINELE SI SUPLIMENTELE ALIMENTARE

PROTEINELE. In cazul unui consum redus de carne, proteinele necesare unei bune functionari a organismului trebuie procurate din surse variate: soia, nuci si seminte nesarate, fructe de mare, oua, mazare si fasole. Ghidul incurajaza consumul fructelor de mare, in locul anumitor tipuri de carne. De asemenea, reglemeteaza si consumul de fructe de mare la femeia gravida si care alapteaza. Pe saptamana consumul trebuie sa se incadreze intre 240 si 360g. Femeia gravida si cea care alapteaza nu trebuie sa consume mai mult de 175g de ton alb pe saptamana. Sunt interzisi pestii oceanici (rechin, peste-spada, macrou, malacanthus) , din cauza continutului mare de mercur pe care acesti pesti il au.

SUPLIMENTELE ALIMENTARE. Ghidurile recomanda suplimente alimentare doar unor populatii bine definite: 400 micrograme de acid folic pentru femeile care vor sa ramana gravide, suplimenete cu acid folic si fier pentru femeile insarcinate si suplimente cu vitamina B12 pentru cei cu varsta peste 50 de ani, care prezinta un deficit de absorbtie al acestei vitamine.

Ghidurile nu se limiteaza la categoriile de alimente, ci intervin si in corectia unor obieciuri alimentare deficitare. Este sustinut consumul micului dejun, al gustarilor, se insista asupra controlului portiilor si nu recomanda consumul de alimente tip fast-food. Este foarte important ce mancam dar nu trebuie sa neglijam nici cum mancam, unde mancam, cat de des mancam si in ce cantitate.

In final ghidurile recomanda individualizarea recomandarilor si integrarea lor intr-un plan nutritional care sa se potriveasca pentru fiecare persoana in parte.  

<<< GHIDURILE USDA 2010: PRIVIRE DE ANSAMBLU

<<< CE SA REDUCEM

<<< CE SA MANCAM MAI MULT

Autor: Dr. Ioana Verde, medic specialist Diabet, Nutritie, Boli Metabolice
Spitalul Clinic de Urologie “Th. Burghele”, Bucuresti

Referinta: http://www.cnpp.usda.gov/Publications/DietaryGuidelines/2010/PolicyDoc/ExecSumm.pdf        • Bogdan Ilea ::: comentariu pe forum :

    Ma numesc Bogdan ,am 16 ani ,fac fotbal de performanta de 9 ani , am 1,74 cm ,68 kg si as vrea sa iau ceva suplimente de proteine si vitamine. Prietenii mi-au recomandat sa iau Animal Pack dar m-ar interesa parerea unui specialist . Din cauza sportului am un program incarcat si daca s-ar putea o programare in orice dupa-masa de la 13:00 sau 14:00 sau seara dupa ora 18:30 . Multumesc

FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters