trafic.ro ranking

trafic.ro Alimentele bio: moft sau necesitate? | Nutritionist Cluj

Alimentaţia bio: moft sau necesitate?

Subiect: Prof. G. Mencinicopschi si Dr. A. Copcea despre alimentele bio, in Adevarul

Magazinele bio se extind an de an. Deşi conceptul de ‘bio’ este probabil puţin înţeles pe scară largă, preţurile ridicate, prezenţa unor standuri speciale în hipermarketuri sunt indicii că există beneficii ale produselor bio (ecologice).

Adevărul a publicat, de curând un articol intitulat: “Alimentaţia bio, moft sau necessitate?”, semnat Laurenţiu Ungureanu, în care se prezintă pe scurt tendinţele din comerţul cu produse agricole din România, şi câteva opinii de specialitate, din partea Prof. Gheorghe Mencinicopschi şi Dr. A. Copcea, cu privire la posibile avantaje şi dezavantaje ale produselor bio. Intervenţiile specialiştilor converg în direcţia neechivalării termenului de “bio” cu termenul de “sănătos”, sau, in formularea profesorului Mencinicopschi, “aliment ecologic nu este sinonim, în principiu, cu aliment bun”.

Atenţia ambilor specialişti s-a concentrat, în acest articol, asupra cerealierelor. “Doctor Menci” a atras atenţia asupra faptului că o făină procesată din cereale bio are aceleaşi dezavantaje faţă de făina de provenienţă tradiţională, în timp ce subsemnatul a subliniat faptul că cerealele bio nu prezintă niciun avantaj faţă de echivalentul lor integral, non-bio, dacă scopul urmărit este scăderea în greutate.

>>> Citiţi articolul în întregime în ziarul Adevărul, ediţia online (link)FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters