trafic.ro ranking

trafic.ro Exercitii fizice sau diete? | Nutritionist Cluj

Adevarul: exercitii fizice sau diete?

SURSA: ADEVARUL (editie online)

Articolul “dilema saptamanii: exercitii fizice sau diete?”, semnat Laurentiu Ungureanu, din editia nationala Adevarul (20 februarie 2011) pune problema comparatiei a doua interventii, in scopul scaderii in greutate: dieta versus exercitiile fizice. Desi articolul si-a propus, initial, identificarea uneia din cele doua ca metoda cea mai eficienta, intervievarea specialistilor: un cercetator (Prof.Gheorghe Mencinicopschi) si un medic nutritionist (subsemnatul), a condus la acelasi raspuns.

Prof. Gheorghe Mencinicopschi (cunoscut si ca “doctor Menci”), autor a numeroase si interesante lucrari pentru populatie (“Noua ordine alimentara: si noi ce mai mancam?”, “Si noi ce mai mancam…ca sa slabim?”, “Biblia alimentelor”) a subliniat ca dietele neinsotite de activitate fizica sunt periculoase, si ca intotdeauna va fi mai eficienta o alimentatie echilibrata, diversificata, decat o “dieta fantezista, cu pastile si picaturi”.

Personal am insistat, in interviu, ca insasi dilema care a generat articolul nu este o dilema reala atunci cand presricptia este facuta de un medic specialist nutritionist, si ca intotdeauna un medic nutritionist bun va face recomandarile pe ambele interventii (alimentatia si activitatea fizica), tinand cont de complementaritatea lor in slabire., si de posibilitatile medicale. Am formulat o ecuatie a obtinerii slabirii, la care, cu siguranta este de adaugat ca prima parte a ecuatiei nu este cea de dorit, in schimb a doua ar trebui sa fie interventia de baza.

Articolul poate fi citit la aceasta adresa:
http://www.adevarul.ro/societate/Exercitii_fizice_sau_diete_0_430157308.html#commentsPage-1

Mai puteti citi si:
Doctor Menci fata in fata cu studentii clujeni

Publicat: 28/02/2011 @www.NutritionistCluj.Ro ::: website oficial Dr. A. Copcea

 FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters