trafic.ro ranking

trafic.ro Dragoş Bucur (actor): viaţa cu diabet m-a făcut mai calculat | Nutritionist Cluj

Dragoş Bucur (actor): viaţa cu diabet m-a făcut mai calculat

Actorul şi regizorul Dragoş Bucur, cunoscut din producţii precum “Poliţist adjectiv”, “Furia” sau “Moartea domnului Lăzărescu” a fost prezentatorul evenimentului de lansare a unei noi molecule antidiabetice în România (sitagliptina+metformin) la Sinaia, în 14 martie 2015. Programul ştiinţific, ce a reunit specialişti diabetologi din întreaga ţară, a fost dublat de o serie de fotografii şi scurt-metraje intitulată “emoţii şi cifre” avându-l pe Dragoş Bucur protagonist alături de profesorul său din facultate, Mircea Albulescu.

 

Actorii Dragoş Bucur şi Mircea Albulescu sunt personalităţi cu diabet zaharat care şi-au afirmat public afecţiunea şi care au fost, în diferite ocazii, alături de persoanele care suferă de această boală. Cu ocazia evenimentului de la Sinaia, aceştia au împărtăşit cu lumea medicală experienţe personale legate de viaţa cu diabet, inclusiv momente bune, momente dificile, momente de răscruce.

 

“Eram nervos la volan şi nu ştiam ce am. Aşa am ajuns la medici şi mi s-a descoperit diabetul” mărturiseşte Draguş Bucur. “Acum mă uit pe mesele voastre şi văd cifre, văd cei 10 carbohidraţi din felia de 20 de grame de pâine, şi cei 60 de carbohidraţi din porţia mare de orez”, afirmă actorul. “Există şi avantaje ale acestei boli: e boală? să îi spun boală? Pe mine m-a făcut mai calculat, mai ordonat”.

 

Actorul Mircea Albulescu a intrat în scenă la finalul evenimentului, aplaudat în picioare de întreaga audienţă. “Datorez medicilor faptul că încă sunt aici” afirmă actorul, povestind cum a convieţuit cu insulina “încă din vremea când se fierbeau seringile” şi menţionând nominal medicii care i-au fost alături de-a lungul anilor, inclusiv în momentul dur al unui infarct miocardic (o complicaţie redutabilă a diabetului tip 2). Discursul s-a încheiat cu o poezie proprie al cărei leitmotiv a fost: “mai dă-mi un rând”.

 

În cadrul sesiunilor ştiinţifice s-au prezentat, alături de informaţiile specifice legate de moleculă, date importante cu privire la răspândirea şi îngrijirea diabetului în România, subliniindu-se nevoile sistemului de îngrijire şi alarmanta poziţie penultimă în Europa în clasamentul satisfacţiei pacienţilor. 11.6% din români suferă de diabet zaharat.

Fotografii de la eveniment:

IMG_1853

IMG_2133

IMG_1982

IMG_2103

>>>mai multe fotografii pe Facebook.com/Nutritionist.Cluj [ -> follow pentru a urmari si alte postari publice ->] >>>

Autor: Dr. Adrian Copcea, medic specialist diabetolog, Centrul Medical Asteco Cluj-Napoca. @NutritionistCluj.ro. Publicat: 15 martie 2015.FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters