trafic.ro ranking

trafic.ro Congres de Obezitate la Cluj-Napoca, octombrie 2011 | Nutritionist Cluj

Congres de obezitate, Cluj-Napoca, 13-15 octombrie 2011

În perioada 13-15 octombrie 2011 s-a desfăşurat la Cluj-Napoca al 6-lea Congres Naţional de Obezitate. Comitetul de organizare a fost condus de Conferenţiar Doctor Gabriela Roman, preşedintele al ARSO – Asociaţia Română de Studiu al Obezităţii.

Publicaţia congresului, de pe siteul oficial al organizatorului (Event Consulting) (click pentru afişare program Congres Obezitate Cluj 2011) denotă implicarea lumii medicale clujene şi a autorităţilor în domeniul obezităţii, fapt cunoscut de pacienţii clujeni care apelează frecvent la clinicile private de nutriţie pentru stabilirea de programe complexe pentru controlul greutăţii. Tematica evenimentului semnalează un fapt cunoscut de pacientul cu obezitate: necesitatea unei intervenţii complexe pentru obţinerea unor rezultate eficiente, pornind de la indicaţiile nutriţionale individualizate, şi continuând cu programele de sprijin sau intervenţie pentru scădere în greutate şi menţinere. Dealtfel, Clujul găzduieşte un centru privat unic în România prin abordarea complexă a obezităţii, atât la adulţi cât şi la copii, prin implicarea medicilor (nutriţionist, endocrinolog, farmacolog, pediatru), kinetoterapeuţilor şi instructorilor (inclusiv prin activităţi sportive specifice: gimnastica gravidei, programele de înot pentru copii), şi, desigur, a psihologilor. (>>>detalii Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca).

Conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică, prezentate de Dr. Mariana Vlad, 21.5% din bărbaţii români sunt obezi, şi 20.1% dintre românce sunt obeze. Astfel pe baza frecvenţelor de consum (>>>referinţă: pagina 22, caiet de abstracte, pe pagina oficială a congresului), se constată în populaţia României preferinţa pentru carnea roşie şi preparatele din carne, ouă, lapte, pâine şi zahăr, în schimb datele de frecvenţă arată un consum redus de peşte, sucuri naturale, leguminoase şi fructe oleaginoase.

Autor: dr. Adrian Copcea, medic specialist nutriţionist, autor NutritionistCluj.Ro

Centrul Medical Asteco, Cluj-Napoca, str. Constantin Brâncuşi nr. 105

Pagina clinicii: www.astecomedical.roFORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters