trafic.ro ranking

trafic.ro I.1. OBEZITATEA | Nutritionist Cluj

I.1. OBEZITATEA • alexnita ::: comentariu pe forum :

  si eu am 1.65 si 88kg sunt cardiaca si nu stiu cum sa slabesc.dati-mi un sfat.

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Alexnita. Chiar si in bolile cardiace, efortul nu este contraindicat, ci doar efortul intens. Mersul pe jos este chiar indicat, pentru vascularizatia inimii. Pe langa mers pe jos, o alimentatie cu ore fixe este o masura pe care o puteti lua si fara ajutorul unui medic.

 • Manta ::: comentariu pe forum :

  Cand aveti consultatii la Satu-Mare?
  Multumesc.

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Manta. Foarte greu reusesc sa mai ajung la Satu-Mare, pe Cluj deja sunt programari pe cateva luni. In principiu voi veni in mai, sper sa mai pot veni macar in 2013…

 • Vio ::: comentariu pe forum :

  Bună ziua dnul Dr.Copcea. Am 37 de ani, 1,64cm şi 98 kg. Am o fetiţă de 3 ani care este unica mea sursă de energie şi bucurie. În decurs de 17 ani am acumulat 38 de kg în plus pe care le port cu fidelitate în spate. Sunt operată de hernie. Cred că am citit tot ce se poate citi la capitolul obezitate dar sub influenţa unei stări depresive uşoare(zic eu)cînd nimic nu merge bine nu mă motivează nimic pentra a slăbi. Ştiu că trebuie s-o fac cît mai urgent dar nu-mi ajunge voinţă. De firea mea eram altfel dar acum nu mă recunosc eu însumi.Mi-am cumpărat tot felul de cărţi în domeniu, scrise de medici nutriţionişti care le-am citit din scoarţă-n scoarţă o săptămînă duceam un mod de viaţă cît de cît sănătos apoi o luam de la capăt. Vă rog din suflet ajutaţi-mă!!! Cred că singură nu mă pot ajuta şi cred că un simplu nutriţionist la fel. Aşa cred dar poate greşesc. În jur sunt tratată doar de expresia “trebuie să slăbeşti cît mai urgent” de parcă ar fi atît de uşor. Ajutaţi-mă!!!

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Vio. Cred ca nu v-ati gandit la o varianta si mai buna: PSIHOLOGUL. Pentru slabit e nevoie si de o anumita stare de spirit, pentru ca informatiile in sine nu pot slabi pe nimeni, insa un program de miscare, niste mese planificate si asezate ordonat, presupun vointa si chiar bucuria de a face ceva legat de greutate. “trebuie sa slabesti” este o atitudine neconstructiva, si nu cred ca parerea celor din jur trebuie sa va intereseze prea mult. Pur si simplu, trebuie sa prindeti un moment bun, cu tonus bun, si sa dati jos primele 3-4 kilograme, dupa care urmatoarele vor veni usor. Si trebuie mentinute si bucuriile culinare, ciocolata sau inghetata, dar cu moderatie. Mult mers pe jos este remediul cel mai bun pentru tot ce ati semnalat! Daca incepeti sa mergeti tot mai mult pe jos, afara!, veti observa singura anumite lucruri, si nu va mai fi nevoie de atatea ganduri. Pur si simplu porniti prin oras la pas, si incepeti sa observati daca vi se intampla ceva bun! Eu zic ca se vor intampla multe!

 • Crystyna ::: comentariu pe forum :

  Buna! Eu m-am operat in decembrie 2012 la Spitalul Sf. Constantin din Brasov la domnul doctor Bogdan Moldovan si am reusit sa slabesc 29 de kilograme in urma acestei interventii de gastric sleeve. Serviciile sunt ireprosabile, iar intreaga echipa de acolo da dovada de o dedicare cum rar mai intalnesti in ziua de astazi. M-au ajutat cu totii foarte mult si le sunt recunoascatoare ca alaturi de ei am inceput o noua viata!

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Crystyna. Multumesc mult pentru feedback, este important pentru pacientii din Brasov care cauta aceste informatii.

 • Irene ::: comentariu pe forum :

  Buna ziua.Am 90 de kg si 1,55 m inaltime,40 de ani si sufar de hipertensiune arteriala.Nu fac excese alimentare si duc un stil de viata cat se poate de sanatos.Nu reusesc sa slabesc niciun pic.Puteti sa-mi spuneti daca trebuie sa ma adresez unui medic endocrinolog ? Am adesea ameteli si stari de sufocare.
  Va multumesc !

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Irene. Pentru greutate si avand in vedere ca nu reusiti singura sa slabiti e bine sa discutati cu un nutritionist. Intotdeauna atunci cand sunt probleme de greutate ajuta sa verificati si starea sistemului endocrin, in mod special a tiroidei. Simptomele de ameteli si sufocare pot aparea in foarte multe situatii, de aceea e bine sa incepeti prin a discuta cu medicul de familie un set de analize si investigatii de baza, si apoi, dupa caz, e de discutat din ce sfera pot proveni simptomele: encorina, neurologica, psihologica, respiratorie. Da, este binevenit un consult endocrinologic.

 • Nadia ::: comentariu pe forum :

  Bună ziua!
  Felicitări, domnule doctor, pentru ce ne puneți la dispoziție…timp, cunoștințe, sfaturi. Căutând SIOFOR, din aproape în aproape, am ajuns pe site-ul dumneavoastră.De o oră nu mă pot dezlipi de aici, citesc și iar citesc. Am 70 de ani și o ”avere” de afecțiuni, adunate cu avariția unui colecționar.Evident, de bază este diabetul–datorită obezității–și mixedem, cu tot alaiul lor de complicații.
  Cu tratamentul prescris, pe care-l respect și cu regimul stabilit…pe care-l mai ”pășesc” uneori că deh, oameni suntem, nu sfinți, le duc în cârcă binișor, de vreo zece ani.Și le-oi mai duce, cât timp motorul bate și rinichii + ficatul rezistă avalanșei de medicamente ce-i invadează zilnic.
  Închei epistola mea cu urări de bine, sănătate, prosperitate, putere de muncă și dragoste de oameni !

 • Dr. A. Copcea ::: comentariu pe forum :

  @Nadia. Sarut mana, va multumesc pentru cuvinte. Siteul a fost scris acum mult timp si nu mai este actualizat, din lipsa de timp. Ii voi ruga pe colaboratorii mei mai tineri sa ma ajute…O sa fiti bine, din ce ati scris inteleg ca aveti grija de sanatatea Dvs., asta e cel mai important.

FORUM SI COMENTARII (nu necesita inregistrare)

top
free counters