trafic.ro ranking

trafic.ro NutritionistCluj.Ro | Nutritionist Cluj

NutritionistCluj.Ro

Articole medicale online la lansarea siteului NutritionistCluj.ro (mai 2010)
autor: dr. Adrian Copcea, medic specialist nutritionist, Cluj-Napoca
Articolele pot fi accesate atat din meniul din stanga paginii (grupate tematic), cat si din acest cuprins (click pe titlul articolului)

001-Ce este obezitatea?
002-Consecinţele obezităţii
003-
Cum se diagnostichează obezitatea?
004-
Cum se tratează obezitatea?
005-
Ce cure sau diete se recomandă în obezitate?
006-
Ce este diabetul zaharat?
007-
Câte tipuri de diabet zaharat există?
008-Care sunt simptomele diabetului?
009-
Cum se diagnostichează diabetul zaharat?
010-
Ce complicaţii poate avea diabetul?
011-
Este diabetul tip 2 o boală evolutivă?
012-
Ce regim alimentar trebuie urmat în diabetul zaharat?
013-Ce rol are activitatea fizică în diabetul zaharat?
014-Cum se tratează diabetul?
015-
Ce sunt dislipidemiile?
016-
Cum se diagnostichează dislipidemiile?
017-Sunt dislipidemiile periculoase?
018-Cum se tratează dislipidemiile?
019-
Ce medicamente se recomandă în dislipidemii?
020-
Ce înseamnă sindrom metabolic?
021-
Ce este ateroscleroza?
022-
Cine este predispus la ateroscleroză?
023-
Cum se combate ateroscleroza?
024-
Ce sunt hiperuricemiile şi guta?
025-
Cum se tratează hiperuricemiile?
026-
Ce înseamnă malnutriţie, denutriţie şi subnutriţie?
027-Ce consecinţe are denutriţia?
028-Ce este comportamentul alimentar?
029-
Se poate defini comportamentul alimentar normal?
030-
Ce sunt tulburările de comportament alimentar?
031-
Anorexie, bulimie şi binge-eating
032-
Există persoane predispuse la anorexie sau bulimie?
033-Cum se tratează anorexia şi bulimia nervoasă?
034-
Greutatea normală şi greutatea ideală
035-Greutatea copilului şi adolescentului: graficele de creştere
036-Modificările greutăţii: scăderea intenţionată în greutate
037-Modificările greutăţii: scăderea neintenţionată în greutate
038-Modificările greutăţii: creşterea în greutate
039-Greutatea oscilantă – efectul yo-yo
040-
Mic dicţionar de nutriţie
041-Glucidele: sursă de energie
042-
Tipuri de glucide: glucide bune – glucide rele?
043-
Fibrele alimentare
044-Indicele glicemic
045-
Îndulcitorii
046-
Dulciurile
047-Grăsimile (lipidele): o necesitate
048-Colesterol, lipide saturate, nesaturate şi trans
049-
Impactul grăsimilor alimentare asupra organismului
050-
Ulei, unt şi margarină
051-
Proteine, peptide şi aminoacizi
052-Aminoacizii esenţiali
053-
Proteinele şi sportul
054-
Proteinele şi regimul vegetarian
055-Micronutrienţii şi sănătatea
056-
Vitaminele
057-
Lista vitaminelor
058-
Excesul şi deficitul de vitamine liposolubile
059-
Deficitul de vitamine hidrosolubile
060-Elementele minerale
061-
Apa
062-Apa minerală, apa plată şi apa de robinet
063-
Băuturile alcoolice
064-Sucurile carbogazoase
065-
Sucuri naturale, nectar şi fresh-uri
066-
Ceaiurile: termeni şi clasificare
067-Ceaiurile: efecte asupra sănătăţii
068-Cafea şi cacao
069-Metabolismul energetic: caloriile
070-
Metabolismul bazal
071-
Cheltuielile calorice
072-Aporturile calorice şi nutriţia
073-
Alimentaţia sănătoasă şi nutriţioniştii
074-
Alimentaţia şi programarea biologică
075-Principiile alimentaţiei sănătoase
076-
Grupele de alimente
077-Piramida alimentaţiei sănătoase
078-
Mituri în nutriţie
079-
Alimentaţia sănătoasă în sarcină
080-
Alimente interzise în sarcină
081-
Nutriţia şi problemele medicale în sarcină
082-
Suplimentele în perioada de sarcină
083-
Alimentaţia sănătoasă în perioada de lactaţie
084-
Beneficiile alăptării
085-
Compoziţia laptelui matern
086-
Formulele de lapte
087-
Lapte uman versus lapte de vacă
088-Laptele de capră
089-
Nutriţia bebeluşului şi copilului mic
090-Nutriţia şcolarului până la pubertate
091-
Nutriţia adolescentului: constatări
092-
Nutriţia adolescentului: recomandări
093-
Organismul vârstnicului: particularităţi
094-
Nutriţia vârstnicului: recomandări
095-
Nutriţia comercială şi sănătatea
096-
În spatele termenilor regim, cură şi dietă
097-
Dietele de la Atkins la Zone
098-
Clasificarea dietelor
099-
Dietele populare: mic dicţionar explicativ
100-
Regimul vegetarian: poziţia ştiinţei
101-
Regimul vegetarian: variante
102-
Dieta mediteraneană
103-Versiuni medicale: piramide şi ghiduri
104-Clasificarea greutăţii la adult (OMS, EASO)
105-
Clasificarea greutăţii la copil si adolescent (CDC)
106-
Clasificarea dislipidemiilor (Fredrickson)
107-
Clasificarea bolii cronice de rinichi (KDOQI)
108-
Clasificarea clinică a arteriopatiei cronice obliterante (Leriche-Fontaine)
109-Clasificarea funcţională a insuficienţei cardiace (NYHA)
110-
Clasificarea extrasistoliei ventriculare (Lown-Wolf)
111-Clasificarea funcţională a anginei pectorale (CCS)
112-
Clasificarea hipertensiunii arteriale / stadiile TA (ESC/ESH)
113-
Clasificarea stenozei carotidiene (NASCET)
114-
Scala Glasgow (GCS)
115-
Diabet zaharat şi complicaţii – Ghiduri globale
116-
Diabet zaharat şi complicaţii: Ghiduri specifice
117-Dislipidemii: Ghiduri de diagnostic si tratament
118-
Prevenţie cv/ risc cardiovascular: Ghiduri
119-Mic dicţionar Englez-Român de alimente
120-
Greutatea normală la copil şi adolescent: curbe şi grafice de creştere
121-Michael Jackson – o biografie medicală
122-Hemoglobina glicozilată (HbA1c) şi media glicemiilor
123-Tratamentul cu aspirină în diabet: o nouă abordare în 2010
124-O nouă clasă de ADO: inhibitorii co-transportorului 2 pentru Na-glucoză
125-Valorile normale ale colesterolului
126-Antidiabetice orale disponibile în România



www.NutritionistCluj.ro @2010-2014 .

top
free counters